У Держприкордонслужбі виявили нові випадки коронавірусу

Читать на русском
У Держприкордонслужбі станом на понеділок, 27 квітня, у 11 військових і співробітників відомства лабораторно підтверджено зараження коронавірусною інфекцією.

У Держприкордонслужбі станом на понеділок, 27 квітня, у 11 військових і співробітників відомства лабораторно підтверджено зараження коронавірусною інфекцією.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Відзначається, що прикордонники, у зв'язку з виконанням службових обов'язків, одні з перших знаходилися в зоні ризику, адже контактували з великою кількістю мандрівників, які могли хворіти на коронавірус.

«Для запобігання зараження і поширення захворювання в відомстві ще в кінці лютого почали вживати відповідних заходів. Зокрема, було введено механізм, згідно з яким на самоізоляцію або обсервацію відправляються всі прикордонники, які контактували з хворими. Не важливо - це хворі, які перетнули кордон, чи колеги по службі, або близькі, з якими контактує прикордонник», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що наразі під контролем медиків перебувають майже три сотні прикордонників, які контактували з хворими. Переважна більшість контактних осіб - знаходяться на самоізоляції, інші ізольовані в підрозділах або обсерваторах.

Медики контролюють стан хворих, визначають коло контактних осіб, за необхідності проводять експрес-тести або ПЛР-діагностику на наявність захворювання.

Крім того, у відомстві суттєво змінені графіки роботи, щоб зменшити кількість фізичних контактів. Максимально використовуються можливості дистанційної форми, телефонного та відео-селекторного зв'язку. У службових приміщеннях введений обов'язковий масковий режим, проводиться прибирання за допомогою дезінфікуючих засобів.

При цьому для персоналу, який здійснює прикордонний контроль осіб, які прибувають із центрів поширення хвороби, передбачені захисні комбінезони, окуляри.

Раніше повідомлялося, що коронавірус діагностували у п'ятьох українських прикордонників.

На ранок 27 квітня в Україні зафіксовано 9009 випадків зараження коронавірусом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: