Шмигаль пояснив звільнення голів митниці та податкової

Читать на русском
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував звільнення очільників митної і податкової служб Максима Нефьодова і Сергія Верланова.

Кабінет міністрів ухвалив рішення про звільнення голів митної і податкової служб України, оскільки результат їх роботи виявився вкрай неефективним.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Facebook в понеділок, 27 квітня.

Митниця відповіла на слова Зеленського про недобір грошей до держбюджетуУ Держмитниці пояснили, з чим пов'язаний недобір грошей до бюджету. Перш за все - це падіння сировинного імпорту і реальний курс гривні.

За його словами, звільнення голови митниці Максима Нефьодова і очільника податкової Сергія Верланова стало питанням економічної безпеки.

«Уряд вжив таких заходів, адже робота митниці і податкової - це передусім питання економічної безпеки країни. Тут не може бути ніяких виправдань», – заявив він.

Шмигаль нагадав, що в минулому році надходження до держбюджету України були одними з найгірших за останні роки.

«Бюджет-2019 показав один з найгірших показників з надходжень за останні роки. Ми бачимо, що ситуація в 2020 році не покращилася, і не тільки через коронакризу», 0 написав Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що зараз для вирішення проблем в податковій і митниці Кабмін зайнятий підбором ефективних команд.

Шмигаль також додав, що уряд підтримує створення парламентом тимчасової слідчої комісії з перевірки інформації про можливі зловживання в податковій і на митниці за останні роки.

Нагадаємо, 24 квітня уряд звільнив голову Державної податкової служби Сергія Верланова і голову митної служби Максима Нефьодова.

Обов'язки голови митниці тимчасово виконуватиме Ігор Муратов, а податкової - Михайло Титарчук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: