У МОЗ розповіли про заповненість лікарень пацієнтами з коронавірусом

Читать на русском
Лікарні першої хвилі заповнені хворими на коронавірус тільки на 20%. В цілому в Україні дефіциту місць для хворих немає.

В Україні дефіциту місць для хворих на COVID-19 немає. Лікарні першої хвилі заповнені хворими на коронавірусну інфекцією тільки на 20%.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в п'ятницю, 24 квітня.

В одній з лікарень Києва закінчуються місця для хворих на COVID-19Головна лікарка Олександрівської клінічної міської лікарні Людмила Антоненко повідомила, що в медустанові закінчуються місця для хворих на коронавірус.

Він уточнив, що на сьогодні серед 242 лікарень першої хвилі вільно близько 43 тисяч місць.

«При цьому, число апаратів штучної вентиляції легенів, які є вільними і готові до роботи - 1877 з 2071 апарату ШВЛ. Ці цифри говорять, що заповненість наших медустанов на рівні до 15-20% в залежності від регіону», - заявив Степанов.

За його словами, в окремих лікарнях заповненість хворими досягає половини. Однак в цілому дефіциту місць для хворих немає.

«Дійсно, є, де більше, в окремих лікарнях, де підходить до 50%. Але хочу підкреслити, що в нас визначені лікарні першої хвилі, визначені лікарні другої хвилі і визначені алгоритми, за яких обставин ми починаємо переходити на інший рівень. На сьогодні ніяких підстав ні в одному регіоні України немає для того, щоб стверджувати, що не вистачає ліжок або лікарні, не приймають хворих на коронавірус», - додав міністр.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський назвав дві умови пом'якшення карантину. Одна з них - лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на половину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: