Нацрада позапланово перевірить один з телеканалів

Читать на русском
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні в четвер, 23 квітня, призначила позапланову перевірку телеканалу 112 Україна.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні в четвер, 23 квітня, призначила позапланову перевірку телеканалу «112 Україна».

Про це повідомляє пресслужба Нацради.

Зокрема, регулятор виявив, що 19 квітня о 13:05 телеканал «112 Україна» демонстрував російський мультфільм «Незвичайна подорож Серафими» за участю російського актора Олександра Михайлова, який входить в «чорний список».

У Нацраді зазначили, що поширення в ефірі відповідного контенту є ознакою порушення вимог закону України Про телебачення і радіомовлення, оскільки чинним законодавством не допускається трансляція аудіовізуальних творів, в яких задіяна особа з переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Крім того, додали в Нацраді, результати моніторингу телеканалу також містять ознаки недотримання іншого пункту цього закону, яким передбачено, що телерадіоорганізації зобов'язані дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії.

«Національна рада перевірить діяльність телеканалу «112 Україна» на наявність відповідних порушень після закінчення карантину», - констатував регулятор.

Відзначається, що в разі підтвердження порушень регулятор прийме рішення, передбачене чинним законодавством.

Нагадаємо, напередодні Нацраду з ТБ і радіо очолила Ольга Герасим'юк.

Раніше Зеленський призначив нового члена Нацради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: