ЄС виділить Україні понад 1 млрд євро для підтримки в умовах пандемії

Читать на русском
Європейська комісія вирішила надати Україні допомогу в розмірі 1,2 млрд євро для протидії коронавірусу і стабілізації економіки.

Європейська комісія прийняла рішення надати Україні 1,2 млрд євро фінансової допомоги під час пандемії COVID-19.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента в середу, 22 квітня.

ЄС виділить ще 4 млн євро Україні на боротьбу з коронавірусомЄвропейський союз виділить Україні 4 мільйони євро на підтримку громадських ініціатив для боротьби з поширенням коронавірусу. Про це йдеться в повідомленні представництва ЄС в Україні Facebook.

Президент України Володимир Зеленський назвав суму в 1,2 млрд євро безпрецедентною за обсягом.

«Це безпрецедентна за обсягом макрофінансова допомога. Рішення ЄС - це не тільки прояв солідарності у важкі часи. Це свідчення того, що Україна не помилилася, зробивши європейський вибір», - заявив Зеленський.

Як зазначили в ОПУ, кошти ЄС допоможуть гарантувати макроекономічну стабільність України. Завдяки такій підтримці держава зможе звільнити додаткові ресурси для захисту громадян і пом'якшення негативних наслідків пандемії.

Рішення Єврокомісії в подальшому ще повинні схвалити Європарламент і Рада ЄС.

Перший транш виділять одразу після схвалення, а другий транш може бути наданий після виконання узгодженого з ЄС переліку індикаторів вже в четвертому кварталі 2020 або першій половині 2021 року.

Транші будуть залежати також від прогресу країни-партнера у виконанні програми МВФ і використання коштів фонду, додали в ОПУ.

Нагадаємо, раніше Єврокомісія вже прийняла рішення про виділення пакету допомоги Україні в розмірі 190 млн євро на підтримку системи охорони здоров'я, економіки, малого і середнього бізнесу, захисту вразливих категорій населення.

Також ЄС виділив 13 млн євро на гуманітарні потреби жителів Донбасу, які постраждали від збройного конфлікту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: