Пандемія в Україні розвивається за сценарієм Польщі – Ляшко

Читать на русском
Пандемія коронавірусу в Україні проходить за сценарієм Польщі – може тривати довго, але без піку захворюваності.

Епідемія коронавірусу в Україні може тривати довше, ніж в Італії або Іспанії, але без піку захворюванності, як у Польщі.

Таку думку висловив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі програми «Сніданок з 1+1» у вівторок, 21 квітня.

У МОЗ анонсували пом'якшення карантину в УкраїніУ МОЗ розповіли, як будуть пом'якшувати карантин в Україні та коли дозволять відвідувати парки, відкривати музеї та бібліотеки.

За його словами, динаміка пандемії COVID-19 в Україні схожа з її протіканням у сусідній Польщі.

«Ми не хочемо розглядати сценарії Італії та Іспанії. Ми робимо все, щоб не йти за цими сценаріями. Зараз Україна йде за сценарієм Польщі, і наші превентивні заходи, яких було вжито, показують, що динаміка й крива захворюваності в нашій країні проходить так, як проходила в Польщі», – повідомив він.

При цьому Ляшко вважає, що епідемія коронавірусу в Україні може пройти без пікового навантаження.

«Ми прогнозували початок піку з 14-17 квітня, а далі ми говорили – нам не потрібен пік, який буде стрімко розвиватися за 2-3 дні. Нам потрібен пік, який буде тривалим у часі, тому зараз ми бачимо зниження захворюваності, але це не повинно вводити в оману – це тимчасове зниження», – підкреслив він.

Ляшко також додав, що якби в Україні не запровадили карантин, то кількість інфікованих коронавірусом вже досягла б 180 тисяч.

Нагадаємо, раніше Ляшко заявив, що карантин в Україні можуть продовжити щонайменше до 12 травня.

В Україні на ранок 21 квітня зафіксували 6125 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 161 летальний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: