У МОЗ пояснили різкий стрибок в статистиці COVID-19

Читать на русском
В Україні зросла захворюваність на коронавірус через чотири-п'ять після Вербної Неділі, оскільки частина людей все ж відвідувала храми.

Однією з причин зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію в Україні стало відвідування церков у Вербну неділю. Друга причина - зросла кількість зроблених тестів.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я країни Максим Степанов на брифінгу в неділю, 19 квітня.

Лікар Іван Маск: волонтери створили чатбота для МОЗМОЗ перезапустив чатбот про COVID-19. Його назвали Іван Маск. Новий чатбот працює у всіх популярних месенджерах.

За його словами, у Вербну неділю частина віруючих все ж пішла до храмів, порушивши правила карантину. Після цього через чотири-п'ять днів медики констатували різке зростання кількості хворих на COVID-19.

«Зростання виявлених захворювань за попередні дні обумовлено, в тому числі, тим, що, на жаль, мало хто дотримувався наших рекомендацій щодо того, щоб залишитися вдома на Вербну неділю і не відвідувати богослужінь», - сказав він.

Ще однією причиною зростання виявлених випадків стало істотне збільшення кількості тестувань методом ПЛР, додав міністр.

«За 10 днів було близько 1000 ПЛР-тестувань, зараз близько 5 тисяч. Тому ми виявляємо більше людей з коронавірусом», - сказав Степанов.

У МОЗ уточнили, що за минулу добу, 18 квітня, було проведено 4695 ПЛР-тестів, виявлено 343 випадки COVID-19, у тому числі 26 дітей і 53 медпрацівники. Було госпіталізовано 97 осіб, зафіксовано 8 летальних випадків, 72 людини одужали, в тому числі одна дитина і 12 медпрацівників.

Нагадаємо, в поліції повідомили, що в пасхальну ніч на служби до храмів прийшли 130 тисяч українців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: