В Україні дефіцит донорської крові – Степанов

Читать на русском
В Україні виник дефіцит донорської крові. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

В Україні виник дефіцит донорської крові. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, в зоні ризику опинилися всі громадяни.

Коронавірус в Україні: статистика поширення захворюванняНайбільше хворих на коронавірус у Чернівецькій області, а найбільше одужало людей у Києві.

«В Україні склалася вкрай негативна ситуація із запасами донорської крові. Через цей дефіцит у зоні ризику опинилися всі наші громадяни, які вимагають ургентного термінового хірургічного втручання. Зараз ці запаси знизилися в цілому в 2-4 рази по Україні. Ми вважаємо, що ця ситуація недопустима», - сказав міністр.

МОЗ звернулося до голів ОДА з проханням забезпечити прийом спеціалізованими установами та закладами переливання крові осіб, які виявили бажання бути донорами крові.

Раніше про критичну ситуацію із запасами крові повідомили в Київському міському центрі крові. Вони також повідомляли, що доставляють донорів до центрів забору крові.

Нагадаємо, у Франції планували почати клінічні дослідження з переливання плазми крові людям з коронавірусом від людей, які вже вилікувалися від COVID-19.

Як відомо, на ранок 17 квітня в Україні зафіксовано 4662 випадки коронавірусної хвороби.

У світі на 17 квітня діагностували 2 158 250 випадків захворювання на коронавірус. Померли 144 243 осіб, одужали - 543 732.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: