У США за місяць карантину зареєстрували 20 мільйонів безробітних

Читать на русском
У США за місяць карантину 20 мільйонів американців зареєструвалися як безробітні. З них понад 5 мільйонів - тільки за останній тиждень.

З середини березня і до середини квітня в США за допомогою з безробіття звернулися 20 мільйонів громадян.

Про це повідомляє BBC Україна, посилаючись на дані міністерства праці США. Згідно з повідомленням, з 20 мільйонів безробітних американців за місяць, тільки за останній тиждень зареєструвалися 5,2 мільйони.

Американські аналітики з Goldman Sachs прогнозують, що до кінця травня число безробітних може зрости до 37 мільйонів (населення США - більш 328 мільйонів громадян).

За підрахунками експертів, за місяць пандемії коронавірусу в США було втрачено стільки ж робочих місць, скільки було створено в країні за останнє десятиліття, з часів кризи 2008-2009 років. Експерти констатують, що зараз в США спостерігається найбільша економічна криза з часів Великої депресії в 1930-х.

У той же час деякі економісти дають оптимістичний прогноз. На їхню думку, найближчим часом кількість безробітних може скоротитися, оскільки малий бізнес отримує допомогу від уряду, а місцева влада обговорює можливість відкриття частини компаній в регіонах, де пік коронавірусу вже минув.

Як повідомлялося, Трамп повідомив про подолання США піку зараження коронавірусом.

Тим часом в Україні за місяць карантину в Службу зайнятості звернулося близько 90 тисяч безробітних громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: