СБУ затримала фігуранта у справі генерала Шайтанова

Читать на русском

Контррозвідка СБУ затримала ще одного фігуранта у справі про державну зраду генерал-майора Служби безпеки України Валерія Шайтанова.
Затримання Валерія Шайтанова

Контррозвідка СБУ затримала ще одного фігуранта у справі про державну зраду генерал-майора Служби безпеки України Валерія Шайтанова.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у четвер, 16 квітня.

Повідомляється, що мова йде про ще одного колишнього співробітника Центру спецоперацій А СБУ, який також підтримував контакти з полковником Федеральної служби безпеки Російської Федерації Ігорем Єгоровим.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта справи оперативники виявили великий арсенал вогнепальної зброї та боєприпасів.

Правоохоронці вилучили ручний протитанковий гранатомет РПГ-26, підстовбурний гранатомет і дві гранати до нього, пістолет STEYR 1914 з глушником, гвинтівку типу карабін, рушницю Mauser-Werks, саморобну гвинтівку з глушником, три гранати РГД-5 та запали до них, пластид, 12 капсул-детонаторів і понад дев'ять тисяч патронів різного калібру.

Вилучені зразки озброєння і боєприпасів долучені до кримінального провадження як доказ і направлені на експертизу.

Зараз фігуранту справи повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Раніше Шевченківський районний суд міста Києва обрав міру запобіжного заходу генерал-майору Служби безпеки України Валерію Шайтанову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: