У МОЗ назвали показник смертності від COVID-19

Читать на русском
В Україні смертність внаслідок зараження коронавірусною інфекцією складає 2,9 відсотка.  Найбільше смертельних випадків COVID-19 зафіксовано серед людей з серцево-судинними захворюваннями.

В Україні смертність внаслідок зараження коронавірусною інфекцією складає 2,9%.

Про це повідомив 14 квітня Центр громадського здоров'я МОЗ в Facebook.   Відзначається, що найбільше смертельних випадків COVID-19 зафіксовано серед людей з серцево-судинними захворюваннями.   Так, в результаті ускладнень, викликаних COVID-19, померли 98 людей, 79% з яких мали тяжкі серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок, легенів і ожиріння.   В цілому частка хвороб становила (одна або кілька):   - серцево-судинні - 74%; - поєднані захворювання - 29%; - цукровий діабет - 22%; - захворювання легенів - 9%; - новоутворення - 8%; - захворювання нирок - 7%.

Вісім дюдей з числа померлих їздили за кордон за останні два тижні до появи клінічних симптомів, і лише в одному випадку був підтверджений тісний контакт із зараженою коронавірусом.

Серед померлих сім медичних працівників.

Середня тривалість від початку появи симптомів захворювання до смерті - 12 діб.

Всі пацієнти з числа померлих мали позитивний результат лобораторного дослідження методом ПЛР.

Нагадаємо, в Україні станом на 9 годину 14 квітня зафіксовано 3372 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, з них 98 летальні. Приріст випадків за добу – 270, що менше, ніж показник добою раніше.

Також відомо, що на ранок 14 квітня кількість заражених новим коронавірусом у світі складає 1 920 618 осіб. 119 687 осіб стали жертвами захворювання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: