ВООЗ не рекомендує застосування щеплення БЦЖ проти коронавірусу

Читать на русском
ВООЗ не рекомендує застосовувати протитуберкульозне щеплення БЦЖ для зниження ризику зараження коронавірусною інфекцією.

ВООЗ не рекомендує застосовувати протитуберкульозне щеплення БЦЖ для зниження ризику зараження коронавірусною інфекцією.

Про це йдеться в коментарі організації, опублікованому в неділю, 12 квітня.

«Немає ніяких доказів того, що вакцина Bacillus Calmette-Guérin (БЦЖ) захищає людей від зараження вірусом COVID-19. <...> За відсутності доказів ВООЗ не рекомендує вакцинацію БЦЖ для профілактики COVID-19», - йдеться в заяві.

Проте в ВООЗ уточнили, що на даний момент проводяться два клінічних випробування, присвячених питанню застосування щеплення БЦЖ, і фахівці організації проведуть оцінку результатів дослідження, коли вони будуть доступні.

8 квітня видання Daily Mail повідомило з посиланням на американських лікарів, що в країнах, де широко застосовують вакцини від туберкульозу, смертність від нового коронавірусу майже в шість разів нижче, ніж в державах, які не застосовують цю практику.

11 березня ВООЗ оголосила пандемію коронавірусу.

За даними Worldometer на 13 квітня, в світі зафіксовано понад 1,8 млн випадків зараження коронавірусом, з них понад 117 тисяч людей померли.

На ранок 13 квітня зафіксовано 3102 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, з них 93 летальні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: