Поліція склала вже чотири тисячі протоколів за порушення карантину

Читать на русском
Правоохоронці з початку запровадження карантинних заходів в Україні склали чотири тисячі адмінпротоколів.

Правоохоронці з початку запровадження карантинних заходів в Україні склали чотири тисячі адмінпротоколів.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає Департамент комунікації МВС України.

Порушення карантину: що треба знати, якщо на вулиці зупинила поліціяВимагайте копію протоколу, ведіть свою відеофіксацію і не говоріть грубощів поліцейським. За адміністративне порушення можуть затримати не більш ніж на 3 години.

«В Україні з початку карантину поліція склала чотири тисячі адмінпротоколів. Водночас у Франції оштрафовано близько 500 тисяч громадян, а в Іспанії – 400 тисяч. Більшість українців дотримується карантину. Люди почали піклуватися про себе і оточення, усвідомлювати, що це небезпечна хвороба. Кращий спосіб з нею боротися – це карантин і обмеження соціальних контактів», - сказав Антон Геращенко.

За його словами, рівень злочинності за цей час знизився на 25-30%.

«Ми думаємо, що це пов’язано з тим, що злочинці – теж люди, і хочуть зберегти своє здоров’я. Зараз не працюють кафе, ресторани і дискотеки, тому знизився рівень конфліктів, спричинених алкогольним сп’янінням. Знизився рівень квартирних крадіжок, оскільки люди сидять вдома. Сподіваємося, що в травні Україні вдасться вийти з карантину, а нам – втримати рівень злочинності під контролем», - зауважив він.

Нагадаємо, столична поліція склала 622 адміністративних протоколи на порушників карантинних заходів у місті.

Також ми писали, що Міністерство цифрової трансформації створило мапу, що демонструє недотримання правил самоізоляції людьми, які повернулися з-за кордону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: