Феномен відсутності COVID-19: Ляшко прибув до Миколаєва з перевіркою

Читать на русском
Головний санітарний лікар Віктор Ляшко прилетів до єдиного регіона України, де досі немає жодного випадку коронавірусу, для вивчення феномену.

Головний санітарний лікар України, заступник голови МОЗ Віктор Ляшко 9 квітня приїхав у Миколаївську область, де на сьогодні не зафіксовано жодного випадку коронавірусу.

Про це повідомляє місцеве агентство «НикВести».

За даними видання, Ляшко має намір перевірити роботу міського лабораторного центру і відвідати інфекційну лікарню в Миколаєві. Також головний санлікар планує вивчити роботу мобільної бригади з відбору матеріалів у пацієнтів для проведення ПЛР-аналізів на COVID-19.

У МОЗ опублікували правила самоізоляції для людей з легкою формою COVID-19У МОЗ пояснили правила самоізоляції для пацієнтів із легкою формою коронавірусної інфекції.

При цьому головний санітарний лікар допускає, що лабораторний центр в Миколаєві проводить тести правильно.

«Я не думаю, що тут є помилки саме в тестуванні. Є питання, можливо, десь не працюють алгоритми, коли невчасно доставляють матеріали до нашої лабораторії. Нещодавно тут в лабораторії була група вірусологів національного рівня, яка переглядала, налаштовувала всі алгоритми. Лабораторія повинна працювати бездоганно. Зараз подивимося установи охорони здоров'я, екстрену медичну допомогу, як функціонують мобільні бригади з відбору матеріалів, як сімейні лікарі направляють на відбір матеріали. Подивимося, де можливий збій, а можливо, немає ніякого збою, і Миколаївська область працює бездоганно», – сказав Ляшко.

Як відомо, на сьогоднішній день Миколаївська область – єдина в Україні, де офіційно не виявили жодного випадку коронавірусу.

За даними МОЗ, на ранок 9 квітня, в Україні підтверджено 1892 інфікування COVID-19.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: