Харчування громадян на обсервації буде платним – Кабмін

Читать на русском
Перебування громадян на обсервації в умовах спалаху коронавірусу є безкоштовним, крім харчування. Про це сказано в постанові Кабміну.

Уряд регламентував питання харчування і перебування громадян на обсервації згідно із запровадженими в Україні правилами карантину.

Про це йдеться у постанові Кабміну №262, оприлюдненій у четвер, 9 квітня.

З обсервації в Києві втекли понад 50 осібУ Києві з готелю Козацький з обсервації втекли понад 50 осіб, евакуйовані сецрейсом з Катару.

Зокрема, уряд визначив, що перебування в обсерваторах-ізоляторах є безкоштовним, але за харчування потрібно платити. За доставку на обсервацію громадян і організацію їх харчування відповідає місцева влада.

Людям на обсервації можна передавати особисті речі, продукти харчування (крім алкоголю і речей, заборонених до зберігання). Громадяни також зобов'язані дотримуватися правил, встановлених адміністрацією місця обсервації.

МВС, Національна поліція і Нацгвардія забезпечують супровід транспорту до місць обсервації і порядок на території обсерваторів.

Після обсервації люди добираються до місць проживання за свій рахунок, сказано в постанові.

За дотриманням вимог інфекційного контролю місця обсервації і забезпеченням персоналу засобами індивідуального захисту зобов'язана стежити адміністрація обсерваторів.

Нагадаємо, раніше в ОПУ повідомили, що українцям на обсервації будуть робити тести на COVID-19 не відразу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: