У Києві склали 622 адмінпротоколи щодо порушників карантину

Читать на русском
Столична поліція склала 622 адміністративних протоколи на порушників карантинних заходів у місті.

Столична поліція склала 622 адміністративних протоколи на порушників карантинних заходів у місті.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час онлайн-пресконференції.

Порушення карантину: що треба знати, якщо на вулиці зупинила поліціяВимагайте копію протоколу, ведіть свою відеофіксацію і не говоріть грубощів поліцейським. За адміністративне порушення можуть затримати не більш ніж на 3 години.

«Я вдячний киянам, які дотримуються обмежувальних заходів. І не виходять у місто без нагальної потреби. Але, на жаль, чимало й таких, хто ігнорує правила. І таких правоохоронці штрафують. На сьогодні правоохоронці склали вже 622 адмінпротоколи щодо порушників», — сказав Кличко.

Зокрема, 39 протоколів склали за перебування в громадському місці без масок, 10 — за переміщення групою більше 2 людей, 20 — за відвідування парків та скверів, 6 — за відвідування спортивних майданчиків.

За порушення правил самоізоляції або обсервації в столиці склали 64 протоколи. Поліція, зокрема, і за інформацією Моніторингового центру КМДА, перевірила дотримання режиму самоізоляції у 637 осіб.

«Контроль буде. Правил повинні дотримуватися всі. Бо в такому разі – це питання здоров’я і життя киян. Не міська влада придумала, як вас обмежити. Це рекомендації ВООЗ, вірусологів, інфекціоністів, уряду, досвід інших міст світу», — підкреслив мер.

Нагадаємо, у Києві кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом зросла до 355, за добу виявили 41 новий випадок, 26 з них — в Києво-Печерській Лаврі.

Станом на 9 квітня в Україні загалом підтверджено 1892 випадків інфікування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: