У семи префектурах Японії оголосили режим НС через коронавірус

Читать на русском
В Японії у вівторок, 7 квітня, оголошений режим надзвичайної ситуації в семи префектурах країни на тлі пандемії коронавірусу.

В Японії у вівторок, 7 квітня, оголошений режим надзвичайної ситуації в семи префектурах країни на тлі пандемії коронавірусу.

Про це заявив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, повідомляє агентство Kyodo.

«Я ухвалив рішення оголосити режим надзвичайної ситуації, тому що ми досягли того піку, в якому коронавірусна інфекція стала поширюватися швидко і широко по всій країні і є серйозною загрозою життю людей і економіці», - сказав він.

Режим НС діятиме в Токіо, Осаці, Канагаві, Сайтамі, Тібі, Хего і Фукуоці протягом місяця, тобто до 6 травня включно.

Громадянам заборонено, зокрема, ходити на роботу, відвідувати лікарні, буде закрито більшість місць масового скупчення людей. Рух поїздів зупинятися не буде, штрафів за порушення режиму також поки не передбачається.

Очікується, що пізніше в цей день Абе виступить зі зверненням до нації.

Про намір японського прем'єра запровадити режим НС в цих регіонах стало відомо напередодні. Такий захід дозволить муніципальній владі запровадити обов'язковий карантин, закрити навчальні заклади та інші об'єкти, а також проводити конфіскацію земельних ділянок для будівництва тимчасових лікарень.

Станом на 7 квітня, в Японії зафіксовано 4845 випадків зараження коронавірусом.

Нагадаємо, на ранок 7 квітня у світі зареєстрували 1 347 676 випадків інфікування коронавірусом. Одужали 277 331 заражений, померли – 74 744 людини.

В Україні станом на ранок 7 квітня зафіксовано 1462 випадки коронавірусної хвороби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: