Ситуація на Донбасі: 7 обстрілів, втрат немає

Читать на русском
З початку поточної доби на Донбасі зафіксовано три випадки застосування забороненого озброєння проросійськими бойовиками при обстрілі українських військових.

З початку поточної доби на Донбасі зафіксовано три випадки застосування забороненого озброєння проросійськими бойовиками при обстрілі українських військових.

Про це повідомляє сторінка операції Об'єднаних сил у Facebook.

Карта ООС: ситуація на сході України на 4 квітняСитуація на сході країни станом на 4 квітня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

За даними штабу, проросійські озброєні формування 7 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. У трьох випадках окупанти застосували заборонене мінськими угодами озброєння.   Так, з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї окупаційні сили відкривали вогонь по українських позиціях в районі Широкино, Славного, Водяного, Південного, а поблизу Орехово і Новотошківському застосували міномети калібрів 120 мм і 82 мм.

Відзначається, що в результаті ворожих обстрілів жоден український військовослужбовець не постраждав.

«На всі зухвалі дії російських найманців українські військовослужбовці відповідали прицільним вогнем по опорних пунктах противника. Втрати противника уточнюються», - додали в штабі.

Раніше на Донбасі підірвалися на мінах три мирних жителя, є загиблі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: