Німеччина після карантину дозволить в'їзд в країну мігрантам

Читать на русском
Німеччина в квітні і травні дозволить в'їзд у країну в кожному місяці до 40 тисяч сезонних мігрантів.

Німеччина в квітні і травні дозволить в'їзд у країну в кожному місяці до 40 тисяч сезонних мігрантів.

Про таке рішення оголосили міністр внутрішніх справ Хорст Зеєхофер і міністр сільського господарства Юлія Клекнер, пише Deutsche Welle.

Поїзд далі не їде: чому Європа знову опинилась перед загрозою міграційної кризиЄС знову зіткнувся зі своїм головним геополітичним кошмаром останніх п'яти років – можливим посиленням неконтрольованого потоку мігрантів.

Даний захід вжито у зв'язку з нестачею сезонних працівників, а також щоб уникнути дефіциту певних видів фруктів і овочів і підвищення цін на них.

Перетнути кордон Німеччини мігранти зможуть тільки в складі організованих груп.

Протягом двох тижнів для мігрантів буде передбачений «віртуальний карантин» - люди будуть працювати і жити невеликими групами, максимально ізольованими одна від одної, і не зможуть виходити за межі підприємства.

Очікується, що більшість сезонних працівників прибуде з країн Східної Європи, в основному з Румунії та Польщі. Ще 20 тис. осіб планують найняти серед жителів Німеччини. При цьому, як сподівається уряд, до польових робіт буде залучено до 10 тис. безробітних, студентів і тих, хто втратив роботу через кризу, викликану пандемією.

Нагадаємо, прикордонники розповіли, скільки українців повернуться додому перед Великоднем.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: