У Німеччині перше місто зобов'язало жителів носити маски

Читать на русском

Німецьке місто Єна в східній землі Тюрингія запроваджує обов’язкове носіння маски для обличчя в громадських місцях, ставши першим містом у Німеччині, яке вводить такий захід.
Фото - AFP.

Німецьке місто Єна в східній землі Тюрингія запроваджує обов’язкове носіння маски для обличчя в громадських місцях, ставши першим містом у Німеччині, яке вводить такий захід.

Як пише Bild, таким чином міська адміністрація прагне обмежити поширення вірусу в громадських місцях, тому впродовж наступного тижня зобов’яже носити маски у торгових точках, місцевому громадському транспорті та громадських будівлях.

Пандемія коронавірусу: скільки тестів провели в Україні та інших державахУ Південній Кореї проводять масове тестування на коронавірус, а у Швеції – лише людям із групи ризику.

«Крім масок, хустки або шарфи також будуть вважатися захистом. Вони повинні покривати ніс і рот», - сказав офіційний речник міської адміністрації Крістіан Філер.

Місто забезпечує масками медсестер, лікарів, водіїв громадського транспорту та інших ключових працівників. Для забезпечення населення місто терміново звернулося до всіх мешканців з проханням пошити засоби захисту власноруч.

Нагадаємо, станом на ранок середи, 1 квітня, у світі кількість заражених коронавірусом складає 859 556 осіб.

Як відомо, в Україні карантин через пандемію коронавірусу запровадили з 12 березня. З 17 березня його посилили – країна ввела заборону на перевезення, закрила кордон, зупинила авіа та залізничне сполучення. Також в Україні закрили метрополітени, а в роботу наземного транспорту внесли обмеження.

У магазини і аптеки можна входити лише при наявності маски.

Тимчасово призупинили роботу закладу громадського харчування і сфери обслуговування. Працюють лише продовольчі магазини, зоомагазини та аптеки.

Пізніше уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні ще на 30 днів – до 24 квітня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: