Динаміка міграції в Україні: де живе найбільше зареєстрованих переселенців

Читать на русском

В Україні станом на 23 березня налічується 1 мільйон 447 тисяч 20 внутрішньо переміщених осіб. «Слово і діло» відстежило динаміку змін у міграції населення з окупованих територій України.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість переселенців збільшилася на 117 тисяч 290 осіб. А порівняно з лютим кількість зареєстрованих переселенців зросла на 7 тисяч 55 осіб.

Найбільше ВПЛ проживають у Донецькій області – 510,8 тисяч осіб, у Луганській області – 280,6 тисяч осіб. У Києві налічується 159,6 тисяч переселенців, у Харківській області – 134,1 тисяч. У західному регіоні країни, як і раніше, небагато переселенців: у Волинській, Івано-Франківській, Рівненській областях – близько 3 тисяч, у Чернівецькій – щонайменше 2,5 тисячі.

За місяць у Донецькій області зареєструвалися ще 2,6 тисячі переселенців, у Києві – 1,2 тисячі, у Луганській області – близько тисячі. Знімалися з реєстрації переселенці в Чернігівській і Волинській областях.

У лютому держава виплатила внутрішньо переміщеним особам 255,8 млн грн матеріальної допомоги для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. За аналогічний період 2019 року ця сума становила 257,8 млн.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив програму житлового забезпечення внутрішньо переміщених осіб і військових.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: