Декларація глави МОЗ Степанова: велика квартира в Києві, елітні годинники та авто

Читать на русском
Новопризначений очільник МОЗ подав електронну декларацію як колишній голова Одеської облдержадміністрації та показав своє майно.
Максим Степанов

Новоспечений міністр охорони здоров'я Максим Степанов подав щорічну електронну декларацію як колишній голова Одеської обласної державної адміністрації.

Відповідний документ оприлюднений в реєстрі декларацій.

У ній він вказав, що станом на кінець 2019 року володів величезною квартирою в Києві загальною площею 340,9 кв. м і машиномісцем на 18 кв. м. Також Степанов має три елітних наручних годинники, а саме: Rolex, Breguet і Piaget. Його ж дружина має чотири таких годинники: Rolex, два Breguet і Girard-Perregaux. Крім цього, вона має ювелірні вироби марки Mauboussin і Cartier (підвіски із дорогоцінного металу з дорогоцінним камінням), підвіску і сережки Van Cleef & Arpels, дві каблучки Cartier, дві шуби з хутра Marco&Vanoll і Loro Piana.

Пересувається глава МОЗ двома автомобілями Land Rover Range Rover 2014 року випуску та Lexus LX470 2005 року. У дружини Степанова Lexus GX460 2013 року та Lexus LX 450 2016 року. Має Степанов із дружиною й бізнес. Зокрема, міністр володіє корпоративними правами в ТОВ «Республіканський правовий союз», IPDevelopment Group OU і ТОВ «Ед'югет», де має частки також його дружина. Наталя Степанова володіє правами і в інших ТОВ: «Спецагротех», «Гарномедика», «Феір Піксел», «Країна бажань» і «Міськпостачзбут».

За минулий рік глава МОЗ заробив 87 тис. 807 грн як очільник Одеської ОДА і отримав проценти в Ощадбанку на суму 2,83 млн грн. Його дружина в процентах отримала трошки більше 900 тис. грн. Водночас вона задекларувала 1,6 млн грн доходу від підприємницької діяльності і 257 тис. грн зарплати в НМУ імені О.О. Богомольця та в Інституті нефрології НАМН України. Готівкою в подружжя 46,5 тис. дол., 11 тис. 300 євро і 180 тис. грн. На банківських рахунках сімейство Степанових зберігає 26,78 млн грн, 817 дол. і 302 євро.

Нагадаємо, що обіцянки Степанова вже моніторили аналітики «Слово і Діло», коли він перебував на посаді голови ОДА. За більш ніж два роки на посаді він виконав 79% своїх обіцянок.

Раніше Верховна рада спершу не змогла призначити Степанова главою МОЗ. Проте вже вдруге парламентарі спромоглися дати необхідні голоси.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: