Ємець не виключає катастрофічної кількості жертв коронавірусу в Україні

Читать на русском
Кількість смертей в результаті коронавірусної інфекції в Україні може бути катастрофічним через неготовність медичної системи.

Кількість смертей в результаті коронавірусної інфекції в Україні може бути катастрофічним через неготовність медичної системи.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Ілля Ємець ввечері в середу, 25 березня в своєму відеозверненні, опублікованому в Telegram-каналі МОЗ.

Глава МОЗ визнав, що українська медична система не готова до лікування коронавірусу, однак зараз його поширення ще можна локалізувати.

«З досвіду китайських лікарів можна виділити три основні стовпи подолання інфекції та її наслідків. Перший - профілактика, тобто не впустити вірус. Європа й Україна цього не змогли зробити. Другий - це локалізація катастрофи. Зараз ми ще здатні жорсткими заходами локалізувати поширення інфекції. Третій етап - лікування. На жаль, ми повинні констатувати, що медична система України до нього не готова з багатьох причин. Якщо нам і далі будуть заважати, кількість жертв може бути катастрофічною», - заявив він.

За словами глави МОЗ, дехто навмисно створює перешкоди в роботі міністерства. «Переслідуючи свої особисті мотиви, вони ставлять під загрозу життя і здоров'я тисяч українців».

Ємець також заявив, що наполягає на створенні в Міністерстві охорони здоров'я України єдиного оперативного штабу протидії коронавірусу в поєднанні з іншими службами.

В Україні за останню добу 25 березня зафіксовано 145 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Уряд на засіданні 25 березня ухвалив рішення запровадити режим надзвичайної ситуації в усій Україні через коронавірус. Він, як і карантин, діятиме до 24 квітня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: