Український дипломат у Мюнхені одужав від коронавірусу (доповнено)

Читать на русском
Український дипломат Дмитро Шевченко, який працює в Генеральному консульстві України в Мюнхені, видужав після важкої форми коронавірусу.

Український дипломат Дмитро Шевченко, який працює в Генеральному консульстві України в Мюнхені, видужав після важкої форми коронавірусу.

Про це він написав у Facebook.

Дипломат повідомив, що зараз загрози життю вже немає, «хоча легені пошкоджені всерйоз і надовго».

«Із 3 березня ледь «не віддав кінці» через важку форму коронавірусу, якою я у своєму віці і стані здоров'я не повинен був захворіти, але захворів. Зараз загрози для життя вже немає, хоча легені пошкоджені всерйоз і надовго, сподіваюся, не назавжди» , - написав Шевченко.

36-річний дипломат зазначив, що шанси серйозно захворіти однакові у всіх, а в лікарні, де він лежав, старих осіб було приблизно 15 відсотків.

«Абсолютна більшість – від 20 до 60 рівномірно розподілені, нагадаю - у лікарні лежать тільки важкі, з легкою формою хворіють вдома», - написав він.

Шевченко також розповів, що незважаючи на те, що в Німеччині хороша система охорони здоров'я, у неї є свої серйозні мінуси.

«Мені доводилося наполягати, щоб мене госпіталізували із запаленням легенів і хоча б зробили рентген, мені доводилося «вибивати» тест на коронавірус перед випискою (безуспішно), але головне - усе тут (і мабуть, скрізь) тримається не стільки на лікарях, які, буває, з'явилися раз в день і зникли, скільки на медичному персоналі, на чиї часто балканські і східноєвропейські плечі лягає основний тягар вирулювання із цієї кризи. Великий уклін цим людям, які за неособливо великі зарплати роблять таку надзвичайно важку, небезпечну і важливу роботу», - написав дипломат.

Раніше коронавірус виявили у народного депутата Сергія Рудика.

Також у нардепа зі «Слуги народу» Руслана Горбенка підтвердили зараження коронавірусом.

Нагадаємо, у заступника голови Харківської обласної ради Володимира Скоробагач підтвердили зараження коронавірусом.

Також відзначимо, Ілля Ємець закликав нардепів здати тести на коронавірус.

Першим з українських політиків, у кого діагностували коронавірус став нардеп Сергій Шахов.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: