Набув чинності закон про повну загальну середню освіту

Читать на русском
Закон про повну загальну середню освіту набув чинності. Документ вчора був опублікований у виданні Голос України.

У середу, 18 березня, Закон «Про повну загальну середню освіту» набув чинності. Документ учора був опублікований у виданні «Голос України».

Закон продовжує реформу системи загальної середньої освіти, розпочатої після ухвалення Закону України «Про освіту» в 2017 році.

У Міносвіти анонсували відеоуроки для школярів вже відзавтраМіністерство охорони здоров’я вже відзавтра, 17 березня, запускає відеоуроки для школярів, які перебувають на карантині.

Він гарантує рівний доступ до освіти для учнів, забезпечує педагогічну автономію вчителів і передбачає більше можливостей для шкіл у використанні власних коштів.

Документ також встановлює нові підходи до призначення директорів шкіл, надає більше можливостей для посилення шкіл педагогами і запроваджує педагогічну інтернатуру для молодих вчителів.

Водночас не всі положення Закону «Про повну загальну середню освіту» набули чинності одразу. Низку з них відтерміновано на вересень-січень.

Нагадаємо,13 березня проєкт закону схвалив глава держави Володимир Зеленський, а 17 березня він був опублікований у виданні «Голос України».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: