Інклюзивна освіта в Україні: у Кабміні розповіли про досягнення за рік

Читать на русском
В Україні за минулий рік на 60 відсотків зросла кількість інклюзивних класів у школах. Кількість учнів у них також зросла.

В Україні в 2019/2020 навчальному році кількість учнів в інклюзивних класах збільшилася з 11 тисяч 866 осіб до 18 тисяч 546. Крім того, на 60% (з 8 тисяч 417 до 13 тисяч 443) зросла кількість інклюзивних класів.

Про це йдеться в звіті Кабінету міністрів, опублікованому на офіційному сайті.

У Кабміні повідомили, що торік в Україні створили 86 інклюзивних ресурсних центрів та вперше закупили інструментарій міжнародного рівня і всі 699 комплектів сучасних методик для комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей. Було створено 1 тисячу 79 ресурсних кімнат у школах для розвитку інклюзивного освітнього середовища, а восени за рахунок бюджетних коштів закупили 30 видів підручників (всього 85,5 тисяч примірників) для учнів з особливими освітніми потребами

У вересні була завершена перша хвиля навчання (за кошти державного бюджету) 896 психологів інклюзивно-ресурсних центрів. Також 507 фахівців таких центрів отримали сертифікати міжнародного зразка.

Крім того, працює портал «Україна. Інклюзія. Система автоматизації роботи інклюзивних ресурсних центрів», де надають допомогу батькам, навчальним закладам та керівникам інклюзивно-ресурсних центрів з питань роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

Нагадаємо, міністр освіти і науки Ганна Новосад пообіцяла втілювати реформу інклюзивної освіти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: