Зведення ООС: нові обстріли, 2 військовослужбовців поранено

Читать на русском
17 березня збройні формування Російської Федерації 10 раз порушили режим припинення вогню. У результаті ворожих обстрілів 2-а військовослужбовці отримали поранення.

17 березня збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню, 2 військовослужбовці отримали поранення.

Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, інформує штаб ООС.

Карта ООС: ситуація на сході України на 17 березняСитуація на сході країни станом на 17 березня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» було зафіксовано 6 обстрілів:

  • двічі поблизу Павлополя – з 82-мм мінометів – 5 мін, з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
  • неподалік населеного пункту Березове – зі станкового протитанкового гранатомету, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
  • поблизу Старогнатівки – з мінометів калібру 120 мм – 18 мін;
  • неподалік Широкиного – з 82-мм мінометів – 5 мін;
  • поруч із Славним – з автоматичного станкового гранатомету та великокаліберних кулеметів.

Чотири обстріли було здійснено у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»:

  • двічі в районі населеного пункту Новолуганське – з 82-мм мінометів – 5 мін, а також з протитанкового ракетного комплексу;
  • поруч з Оріховим – з мінометів калібру 82 мм – 5 мін;
  • неподалік Новотошківського – з 82-мм мінометів – 15 мін.

Окрім цього, противник двічі здійснив обстріл ділянки розведення №3 Богданівка-Петрівське – з автоматичного станкового гранатомету та стрілецької зброї. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали, дотримуючись режиму тиші.

Вчора, 17 березня, внаслідок ворожих обстрілів два військовослужбовця Об'єднаних сил отримали поранення.

З початком цієї доби російські окупаційні війська один раз обстріляли наші позиції. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» було зафіксовано обстріл поблизу населеного пункту Мар'їнка – зі станкового протитанкового гранатомету. За поточну добу втрат немає.

Нагадаємо, з 16 березня контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» закрили на два тижні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: