Коронавірус підозрюють у восьми осіб на Львівщині

Читать на русском
У Львівській області вісім осіб шпиталізували до інфекційної лікарні з підозрою на коронавірус.

У Львівській області 8 осіб шпиталізували до інфекційної лікарні з підозрою на коронавірус.

Про це сьогодні під час брифінгу розповів в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько, передає пресслужба Львівської ОДА.

Карантин у різних областях України: хто як запобігає вірусуСлово і Діло

«Щодо кількості пацієнтів, які потрапили до лікарні останньої доби. У нас є вісім пацієнтів, які перебувають в інфекційній лікарні з гострими респіраторними захворюваннями, в яких підозрюють коронавірус… Усі, кого карети екстреної медичної допомоги доставили до інфекційної лікарні, перебувають у боксованих палатах. Їм провели тести, які ми відправили до Києва, у лабораторний центр. Результати отримаємо протягом двох діб. Усі медичні заклади Львівської області переведені в режим карантину, у всіх закладах припинили планову шпиталізацію пацієнтів. Уся консультативна робота, обстеження, платні послуги припинені», – сказав Васько.

Васько просить мешканців області не відвідувати медичні установи без потреби.

«Усіх, у кого спостерігаються легкі катаральні явища, невисока температура та задовільний загальний стан, закликаємо тримати зв'язок зі своїм сімейним лікарем по телефону», - зазначив він.

Також Васько наголосив, що бригади швидкої допомоги працюють у посиленому режимі, до їх функціонування залучені додаткові сили та ресурси. Проте потрібно розуміти, що кількість викликів зросла удвічі.

«Інфекційна лікарня до кінця дня буде звільнена від усіх інших пацієнтів та переведена в монопрофільний стаціонар для лікування пацієнтів із коронавірусом. Учора на засіданні комісії ТЕБ і НС визначили перелік закладів охорони здоров’я для лікування пацієнтів із коронавірусом, зокрема базу для обсервації, госпітальні бази І та ІІ лінії, а також резервні госпітальні бази», – акцентував Васько.

Раніше понад 60 підозр на коронавірус у Києві не підтвердилися.

Як відомо, в Україні зафіксовано вже 5 випадків захворювання новим типом коронавірусу, один з яких летальний. Щоб попередити поширення хвороби, Кабінет міністрів ухвалив рішення з 12 березня до 3 квітня оголосити карантин у всій країні.

«Слово і Діло» розібралося, яких запобіжних заходів, у свою чергу, вжила місцева влада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: