Зеленський запропонував заснувати нагороду добровольцям

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський привітав учасників добровольчого руху з Днем українського добровольця і ​​закликав уряд заснувати відомчу нагороду.

Президент України Володимир Зеленський привітав учасників добровольчого руху з Днем українського добровольця і ​​закликав уряд заснувати відомчу нагороду.

Про це глава держави написав на своїй сторінці в Facebook в суботу, 14 березня.

«Звертаюся до Кабінету міністрів України з проханням активізувати роботу зі створення Меморіалу українських героїв і Національного меморіального комплексу для почесної пам'яті загиблих під час бойових дій на сході України. Прошу також опрацювати питання створення відомчої нагороди для нагородження учасників добровольчого руху», - йдеться в повідомленні.

Зеленський зазначив, що підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу і соціальних гарантій окремим особам з числа учасників антитерористичної операції», який Верховна Рада прийняла 4 грудня минулого року.

Законом передбачено надання статусу учасників бойових дій добровольцям, які захищали і захищають територіальну цілісність України і виконували і виконують бойові завдання в районі проведення антитерористичної операції і операції Об'єднаних сил.

«Радий, що перші посвідчення учасника бойових дій вже отримали наші герої-добровольці», - додав Зеленський.

Нагадаємо, Кабмін розробив механізм для отримання добровольцями статусу УБД.

Також уряд визначив розмір грошової допомоги для ветеранів та жертв нацизму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: