Конгрес схвалив обмеження військових повноважень Трампа щодо Ірану

Читать на русском
Палата представників Конгресу США схвалила в середу, 11 березня, резолюцію, яка обмежує військові повноваження президента Дональда Трампа щодо Ірану.

Палата представників Конгресу США схвалила в середу, 11 березня, резолюцію, яка обмежує військові повноваження президента Дональда Трампа щодо Ірану.

Ініціативу схвалили 227 конгресменів, проти висловилися 186 законодавців.

Тепер резолюція скеровується Трампу, який, як раніше повідомляв Білий дім, має намір накласти на документ вето.

Нагадаємо, в середині лютого ініціативу затвердив Сенат американського законодавчого органу.

27 грудня під час ракетної атаки на базу США поблизу іракського міста Кіркук загинув один американець і ще четверо постраждали. Тоді ситуація на Близькому Сході почала загострюватися. Після цього американські військові завдали удару по об'єктах шиїтської організації «Хезболла» в Сирії та Іраку.

У відповідь прихильники організації атакували американське посольство в Багдаді, через що в ніч на 3 січня почалася операція ВПС США зі знищення іранського генерала Касема Сулеймані. Його Вашингтон звинуватив у підготовці нападу на посольство.

Відповіддю Тегерана став ракетний удар по військових базах США в Іраку. Однак після атаки іранські військові помилково збили український пасажирський літак, на якому перебувала велика кількість іранців. Це спровокувало протести в країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: