Сенат США схвалив обмеження влади Трампа щодо застосування сили до Ірану

Читать на русском
У США схвалили резолюцію, яка обмежує повноваження президента Дональда Трампа в намірах використати збройні сили проти Ірану.

У США схвалили резолюцію, яка обмежує повноваження президента Дональда Трампа в намірах використати збройні сили проти Ірану.

Відповідне рішення підтримав сенат, пише Politico в четвер, 13 лютого.

Голосування відбулося майже через шість тижнів після того, як Трамп наказав завдати авіаудар, в результаті якого був убитий іранський генерал Касем Сулеймані. Ініціативу схвалили 55 сенаторів, 45 законодавців висловилися проти.

Відзначається, що тепер ініціатива відправлена ​​на голосування в Палату представників, де її, ймовірно, підтримає демократична більшість. При цьому Трамп в разі ухвалення резолюції має намір накласти на неї вето.

27 грудня під час ракетної атаки на базу США поблизу іракського міста Кіркук загинув один американець і ще четверо постраждали. Тоді ситуація на Близькому Сході почала загострюватися. Після цього американські військові завдали удару по об'єктах шиїтської організації «Хезболла» в Сирії та Іраку.

У відповідь прихильники організації атакували американське посольство в Багдаді, через що в ніч на 3 січня почалася операція ВПС США зі знищення іранського генерала Касема Сулеймані. Його Вашингтон звинуватив у підготовці нападу на посольство.

Відповіддю Тегерана став ракетний удар по військових базах США в Іраку. Однак після атаки іранські військові помилково збили український пасажирський літак, на якому перебувала велика кількість іранців. Це спровокувало протести в країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: