Суд оштрафував нардепа Заблоцького через неявку на допит в НАБУ

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива Національного бюро про накладання грошового стягнення на члена парламенту.
Мар'ян Заблоцькийфото: agropolit.com

Суд оштрафував на 1051 грн народного депутата від фракції «Слуги народу» Мар'яна Заблоцького через неявку його на допит в якості свідка у справі про можливе одержання хабара нардепами за бойкот ініціативи про ліквідацію авторизованих майданчиків.

Таке рішення 4 березня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, НАБУ і САП розслідують справу за фактом можливого отримання нардепами-членами парламентського комітету з питань фінансів податкової та митної політики неправомірної вигоди за не голосування 18 жовтня 2019 року на засіданні комітету за доопрацьовану редакцію законопроекту про про ліквідацію авторизованих майданчиків зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості. У межах цієї справи детектив викликав неодноразово на допит нардепа Заблоцького, який є головою підкомітету з питань місцевих податків і зборів цього комітету та був присутній на засіданнях 16, 18 і 30 жовтня.

Суддя встановив, що НАБУ викликало нардепа для допиту у якості свідка на 26 листопада, 26 грудня, 7 лютого, проте він не прибув і про причини неявки не повідомив. Також нардепа викликали на допит 3 січня повісткою через «Укрпошту», яку він особисто отримав, але все одно не прийшов до НАБУ. Детектив повідомляв політика про допит і телефоном, де відповів його помічник, але Заблоцький не з'явився. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив і наклав на нардепа від СН грошове стягнення в 1051 грн.

Нагадаємо, у зв'язку із скандалом про можливе одержання хабара нардепами-членами парламентського комітету з питань фінансів податкової та митної політики президент України Володимир Зеленський зажадав від них проходження поліграфу. На це погодилися депутати від СН Давид Арахамія та Олександр Дубінський. Пізніше САП порушила справу за цими фактами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: