Президент Польщі Дуда анонсував візит до Харкова

Читать на русском
Президент Польщі Анджей Дуда має намір взяти участь у заходах, присвячених вшануванню пам'яті жертв Катинської трагедії, відвідавши Харків 13 квітня.

Президент Польщі Анджей Дуда має намір взяти участь у заходах, присвячених вшануванню пам'яті жертв Катинської трагедії, відвідавши Харків 13 квітня.

Про це заявив у четвер заступник прем'єр-міністра, глава Міністерства культури і національної спадщини Польщі Пьотр Глинський, передає Dzieje.pl.

«У цьому році у нас ювілей, і це, очевидно, питання символічне. 80-річчя Катинської бійні, 10-річчя Смоленської катастрофи, яка була нерозривно пов'язана з Катинською бійнею, тому що є представники польської держави, причому найвища людина - перший громадянин Республіки Польща, покійний президент, професор Лех Качинський летів в ознаменування 70-річчя злочину», - розповів Глинський.

Він також повідомив про плани президента Анджея Дуди.

«З іншого боку, президент буде в Харкові 13 квітня, тому що там же знаходиться Катинський цвинтар. У Харкові, тому що злочини сталися як мінімум в чотирьох місцях. Таким чином влада польської держави вшановує цей день від імені польського народу, польського суспільства», - сказав Глинський.

Як уточнив портал, інформацію про плани Анджея Дуди ще не підтвердила канцелярія президента.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський в понеділок, 27 січня, зустрівся з польським колегою Анджеєм Дудою, з яким обговорив співпрацю між країнами та шляхи вирішення історичних суперечок.

Також у грудні Зеленський провів телефонну розмову з польським колегою Анджеєм Дудою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: