Прикордонники затримали колишнього бойовика «ДНР»

Читать на русском
Прикордонники Краматорського загону затримали громадянина України, який у 2014 році брав активну участь у злочинах на території Донецької області в складі незаконного збройного формування ДНР.

Прикордонники Краматорського загону затримали громадянина України, який у 2014 році брав активну участь у злочинах на території Донецької області в складі незаконного збройного формування «ДНР».

Про це інформує пресслужба Державної прикордонної служби України.

Повідомляється, що колишній бойовик намагався сховатися від правосуддя та війни в прифронтовому місті Краматорськ.

Тепер особу очікує покарання, передбачене ст. 260 ККУ «Створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань».

Також у відомстві зазначили, що загалом упродовж зими 2020 року оперативні підрозділи Східного регіонального управління Держприкордонслужби виявили 23 особи, причетних до злочинів проти держави та діяльності НЗФ. Також розпочато 22 кримінальних провадження. Стосовно 10-ти осіб вже прийнято обвинувальні рішення судів, стосовно інших осіб – матеріали знаходяться в судовому розгляді.

Раніше Служба безпеки України повідомила про підозру двом учасникам незаконних збройних формувань, які раніше були затримані військовослужбовцями підрозділів операції Об’єднаних сил з інтервалом у кілька днів.

Також у СБУ розповіли, скільки підозрюваних отримали вироки за держзраду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: