СБУ викрила підпільні цехи з виготовлення зброї

Читать на русском
СБУ блокувала у Києві, Харківській та Полтавській областях незаконне виготовлення і збут вогнепальної зброї та боєприпасів.

СБУ блокувала у Києві, Харківській та Полтавській областях незаконне виготовлення і збут вогнепальної зброї та боєприпасів.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Так, за попередніми даними слідства, двоє мешканців Харкова та Кременчука займалися переробкою застарілих зразків зброї для приведення її у бойовий стан для продажу.

Зазначається, майстерні з виготовлення засобів ураження вони облаштували за місцями проживання – у приватному будинку та квартирі. Своїх клієнтів ділки підшукували через спеціалізовані інтернет-платформи, поштою переправляли їм готовий товар.

Під час проведення обшуків за місцями проживання фігурантів правоохоронці виявили 2 пістолети-кулемети, 13 пістолетів і револьверів; 2 гвинтівки, велику кількість комплектуючих до вогнепальної зброї та набоїв різного калібру. Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру.

У Києві Служба безпеки України також викрила підпільну майстерню з виготовлення вогнепальної зброї та боєприпасів до неї.

За версією слідства, житель столиці у власному помешканні налагодив кустарне виготовлення автоматичної вогнепальної зброї для продажу. Готовий товар він переправляв через сервіси поштового зв’язку клієнтам, яких знаходив в інтернеті на спеціалізованих форумах.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта правоохоронці вилучили 2 пістолети-кулемети, велику кількість набоїв різного калібру і майже півкілограма пороху.

Також виявлено комплектуючі для вогнепальної зброї, заготовки двох пістолетів-кулеметів. Вилучені зразки засобів ураження передано на експертизу.

За обома фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Раніше у центрі Києва знайшли схованку із бойовими гранатами і ртуттю.

Також на Донбасі біля пункту пропуску знайшли схованку з гранатометами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: