ЗСУ отримали партію модернізованих танків

Читать на русском
Київський бронетанковий завод передав ЗСУ останню партію з шести танків Т-72, ​​які були модернізовані з метою поліпшення їхніх бойових та технічних характеристик.

Київський бронетанковий завод передав ЗСУ останню партію з шести танків Т-72, ​​які були модернізовані з метою поліпшення їхніх бойових та технічних характеристик.

Про це повідомляє концерн «Укроборонпром» в середу, 4 березня.

Завод завершив постачання танків за державним контрактом з Міноборони. Всі танки були передані для укомплектування підрозділів ЗСУ. Відзначається, що модернізація дала можливість збільшити захищеність, мобільність, вогневі можливості та управління машинами. Фахівці заводу допрацювали оптику і стабілізаційну систему гармати, поліпшили загальні ходові характеристики.

«Однією з головних особливостей Т-72 є можливість ведення вогню високоточними керованими ракетами Комбат від підприємства Концерну Луч. Крім того, бойовий танк Т-72 має рівень захисту нового покоління, який забезпечують сучасні елементи динамічного захисту», - йдеться в повідомленні.

Особливу увагу було приділено прицільному комплексу і засобам спостереження - танк отримав прилади нічного бачення з сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління і нічний приціл для ведення вогню керованими ракетами.

Також в Т-72 встановлений комплект з цифрової радіостанції та супутникової навігаційної апаратури, що дозволяє підтримувати зв'язок з піхотними підрозділами, що важливо для взаємодії на полі бою. Поліпшили і ходову частину танка - була виконана заміна гусениць на нові з прогумованою біговою доріжкою, що дозволило збільшити плавність ходу.

«Ці танки Т-72 є результатом переосмислення досвіду сучасної війни на Сході України. Ми комплексно підійшли до ремонту і суттєво поліпшили тактико-технічні характеристики машин, щоб вони краще могли виконувати бойові завдання українських захисників», - зазначив директор ДП КБТЗ Володимир Синявський.

Раніше ЗСУ відпрацювали оборону узбережжя Азова.

Також нагадаємо, бойовим частинам ЗСУ оновили систему харчування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: