З'ясувалося, скільки нелегалів не пустили в Україну за рік

Читать на русском
Державна прикордонна служба у 2019 році виявила на 10  відсотків більше незаконних мігрантів, які спробували у незаконний спосіб перетнути кордон, ніж у 2018-му.

Державна прикордонна служба у 2019 році виявила на 10% більше незаконних мігрантів, які спробували у незаконний спосіб перетнути кордон, ніж у 2018-му.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зокрема, за незаконне перетирання або спробу незаконного перетину державного кордону показники зросли з 1203 осіб у 2018 році до 1350 іноземців у 2019 році. Серед них найбільше громадян Туреччини, далі йдуть громадяни Молдови, Афганістану, Бангладеш, Росії, В’єтнаму, Іраку, Індії та Шрі-Ланки.

При цьому 980 незаконних мігрантів затримано на кордоні з країнами ЄС, а 200 та 100 на кордоні з Молдовою та Росією відповідно.

Крім того, збільшення показників стосується іноземців, які порушили правила перебування в Україні. Загалом у 2019 році виявлено майже 18 000 таких порушників. У списку порушників правил перебування в нашій країні впевнено лідирують росіяни, яких нарахували понад 3,3 тис. Варто відмітити, що з середини 2018 року інспектора прикордонної служби безпосередньо в пунктах пропуску в онлайн режимі можуть відстежити іноземців, які перевищили термін перебування в Україні.

Кількість потенційних нелегальних мігрантів, яких з об’єктивних причин не пропустили в Україну також значно зросла – з 4660 іноземців у 2018 році до 10000 осіб у 2019 році. У цій категорії пальму лідерства також тримають росіяни. Загалом на українському кордоні торік завернули понад 3,7 тисячі таких громадян Російської Федерації. За ними в цьому списку йдуть іноземці з паспортами Туреччини, Узбекистану, Азербайджану та Таджикистану.

Раніше у Львівській області затримали двох нелегалів з Туреччини.

Також на одеському ринку виявили 13 нелегалів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: