Зведення ООС: 1 український захисник загинув, ще 7 поранені

Читать на русском
На Донбасі  через ворожі обстріли один український захисник загинув, п’ять військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення та ще два чоловіка отримали бойове ураження.

1 березня збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню. Через ворожі обстріли один український захисник загинув, п’ять військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення та ще два чоловіка отримали бойове ураження.

Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, інформує штаб ООС.

Війна на Донбасі: в Міноборони назвали втрати артилерії за три рокиПротягом 2014-2016 років під час боїв в зоні АТО на Донбасі були пошкоджені 1278 одиниць і знищена 201 одиниця ракетно-артилерійського озброєння ЗСУ.

Сім обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»:

  • поблизу населеного пункту Піски – з міномету калібру 82 мм противник випустив 2 міни, а також вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;
  • поруч з Лебединським – з ручного протитанкового гранатомету, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
  • неподалік Невельського – з автоматичного станкового гранатомету та стрілецької зброї;
  • у районі населеного пункту Авдіївка – з ручного протитанкового гранатомету та стрілецької зброї;
  • поблизу Березового – з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї;
  • поруч з Мар’їнкою – зі станкового протитанкового гранатомету ворог здійснив 5 пострілів, а також вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
  • неподалік Тарамчука – з автоматичних станкових гранатометів.

Карта ООС: ситуація на сході України на 1 березняСитуація на сході країни станом на 1 березня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник здійснив чотири обстріли наших позицій:

  • поблизу Луганського – зі станкового протитанкового гранатомету – 7 пострілів, а також вівся вогонь з великокаліберних кулеметів;
  • у районі населеного пункту Нижньотепле – з протитанкового ракетного комплексу;
  • неподалік Новолуганського – з міномету калібру 82 мм випустив 3 міни, а також вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
  • поруч з Новотошківським – зі 120-мм мінометів – 12 мін.

Слід зазначити, що на усі ворожі обстріли Об’єднані сили давали адекватну відповідь з дозволеного Мінськими домовленостями озброєння.

З початком цієї доби російські окупаційні війська з гранатометів різних систем та стрілецької зброї вели вогонь по захисникам населеного пункту Мар’їнка, що у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». За поточну добу втрат немає.

Нагадаємо, автомобіль військових ЗСУ потрапив під обстріл бойовиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: