Рада ЄС може зібратися на позачергове засідання щодо Ідлібу

Читать на русском
Представники Ради ЄС мають намір на позачерговому засіданні обговорити ситуацію в сирійському Ідлібі.

Загострення в сирійському Ідлібі може стати головною темою позачергового засідання Ради Європейського союзу.

Про це заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, сказано в комюніке, поширеному в Брюсселі 1 березня. За його словами, військові дії в Сирії несуть серйозну загрозу міжнародній безпеці.

Україна підтримала Туреччину через ескалацію ситуації в ІдлібіМЗС України висловило стурбованість у зв'язку з ескалацією ситуації в сирійському Ідлібі і засудило дії режиму Башара Асада та Росії.

«Це викликає численні людські страждання серед населення і чинить серйозний вплив на регіон і за його межами. Європейський союз повинен подвоїти зусилля з подолання цієї жахливої людської кризи всіма наявними в його розпорядженні засобами», - зазначив представник ЄС.

За його словами, зібратися Рада ЕС має якнайшвидше.

«Тому я закликаю провести на наступному тижні позачергове засідання Ради (Євросоюзу) у закордонних справах для обговорення ситуації, що складається, зокрема, на прохання міністра закордонних справ Греції», - заявив Боррель.

Нагадаємо, 1 березня стало відомо, що Туреччина почала в Сирії нову військову операцію у відповідь на авіаудари режиму Асада.

Раніше повідомлялося, що Рада безпеки ООН проведе екстрене засідання щодо Ідлібу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: