Погром в міськраді Жмеринки: в суді розпорошили газ

Читать на русском
У Вінницькому міському суді під час обрання запобіжного заходу 22 учасникам заворушень в міськраді Жмеринки розпилили сльозогінний газ.

У Вінницькому міському суді під час обрання запобіжного заходу 22 учасникам заворушень в міськраді Жмеринки розпилили сльозогінний газ.

Про це повідомила Служба судової охорони в суботу, 29 лютого.

Зазначається, що у будівлі суду зібралися близько 50 осіб, в тому числі представники громадських організацій Національний корпус і Національні дружини.

Охорону біля суду посилили. З метою недопущення провокацій співробітники здійснювали огляд речей відвідувачів суду.

«О 10:20 групою радикально налаштованих осіб зроблена спроба проходу в зал судових засідань без відповідного огляду. Співробітники Служби судової охорони перешкодили цьому, в результаті чого виникла бійка, під час якої невідомий розпорошили газ сльозоточивої та дратівної дії», - йдеться в повідомленні.

Їх витіснили з будівлі суду.

«Співробітники Служби судової охорони допускають до зали судових засідань тільки осіб, внесених судовими розпорядниками в відповідні списки», - повідомляє прес-служба, зазначаючи, що ситуація знаходиться під контролем.

Нагадаємо, 27 лютого у Жмеринці поліцейські затримали правопорушників, які вчинили протиправні дії у Жмеринській міській раді, серед них двоє лідерів громадських об’єднань «Едельвейс» та «Національні дружини».

У п'ятницю, 28 лютого, національна поліція оголосила про підозру 19 особам.

У суботу, 29 лютого, правоохоронці затримали двох депутатів і працівника міської ради Жмеринки за участь у заворушеннях 27 лютого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: