Самопідпал під ОПУ: в Сумській ОДА відповіли на вимоги чоловіка

Читать на русском
Через вчорашній самопідпал колишнього бійця АТО в Сумській ОДА провели нараду. Про це повідомляє пресслужба відомства в четвер, 27 лютого.

Через вчорашній самопідпал колишнього бійця АТО, в Сумській ОДА провели нараду.

Про це повідомляє пресслужба відомства в четвер, 27 лютого.

«До облдержадміністрації Олександр Бурлаков особисто не звертався. Всі його звернення надходили з Адміністрації президента, Кабінету міністрів, Верховної ради. Перше звернення було в лютому 2015 року, в останній раз звертався в 2019 році. Питання було одне: він обурювався, що розпаювання земель підприємства, де він свого часу працював, пройшло неправомірно, і він не може отримати тепер землю», - заявила начальник відділу по роботі зі зверненнями громадян апарату облдержадміністрації Наталія Лебідь.

У свою чергу в.о. голови Білопільської райдержадміністрації Олена Никитенко повідомила, що своє право на землю чоловік реалізував, отримавши ще в 2007 році земельну ділянку площею 1,55 га ріллі для ведення особистого селянського господарства.

«Але чоловік ще хотів отримати і землю на пай колишнього дочірнього підприємства Луч, де працювали жителі Гуріновского сільської ради і він в тому числі. Але землі цього підприємства, згідно з чинним законодавством, розпаюванню не підлягають», - сказано в повідомленні.

Так, оскільки підприємство свого часу не перетворили в колективне, його землі перевели в державну власність і пізніше передали в оренду на 15 років приватнику. Дія договору закінчується в 2023 році, в зв'язку із цим право на землю Олександр Бурлаков поки реалізувати не може.

«Я вважаю, що самопідпал - це не вихід і не вирішення проблеми. Землі, де хотів взяти собі ділянку житель Білопільського району, розпаюванню не підлягають. І справа не в тому, що сільська, районна або обласна влада не бажають допомогти. Закон - є закон. І порушувати його не має права ніхто», - зазначила тимчасово виконуюча обов'язки голови Сумської обласної державної адміністрації Ірина Купрейчик.

Нагадаємо, вчора чоловік скоїв самопідпал під стінами Офісу президента. На даний момент потерпілий знаходиться в лікарні у важкому стані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: