Суд відмовився заарештувати генерала, котрий видворив Саакашвілі

Читать на русском
Печерський райсуд столиці відмовився помістити під домашній арешт ексзаступника голови Державної прикордонної служби, генерала Артура Піменова.

Печерський райсуд столиці відмовився помістити під домашній арешт ексзаступника голови Державної прикордонної служби, генерала Артура Піменова. Його підозрюють у незаконному видворенны Міхеіла Саакашвілі з України в лютому 2018 року.

Про це повідомляється матеріалах суду.

Скільки осіб отримали громадянство України за п'ять роківГромадянство України за п'ять років за правом народження отримали понад 73 тисячі осіб, за указом президента – понад 6 тисяч.

Державне бюро розслідувань підозрює Піменова у тому, що він, будучи в лютому 2018 року директором департаменту оперативної діяльності Державної прикордонної служби, разом зі своїм підлеглим брав участь у незаконній реадмісії Саакашвілі.

Встановлено, що прикордонники чотири дні спостерігали за ним і 12 лютого 2018 року затримали в ресторані «Сулугуні» в центрі Києва. Під час затримання прикордонники застосували фізичну силу і наділи Саакашвілі на голову мішок. Його доставили до аеропорту «Жуляни», а потім на вертольоті Держприкордонслужби перемістили до аеропорту «Бориспіль», де посадили до літака на Польщу.

Суд в лютому 2020 року вирішив не відправляти генерала Піменова під домашній арешт і відпустив його під особисте зобов'язання. При цьому експрикордонник зобов'язаний здати свої паспорти і не залишати місце проживання без дозволу слідства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: