ВАКС не змінив запобіжний захід Целовальнику

Читать на русском
Апеляційна палата залишила без задоволення скаргу прокурора САП на обрання запобіжного заходу ексархітектору столиці.
Сергій Целовальник з адвокатомфото: «Слово і Діло», Олег Новіков

Апеляційна палата залишила на поруках колишнього головного архітектора міста Києва Сергія Целовальника, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у зловживанні службовим становищем.

Таке рішення 25 лютого ухвалила колегія суддів палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє журналіст «Слово і Діло» із зали суду.

«Апеляційну скаргу прокурора САП залишити без задоволення», – заявив головуючий суддя Дмитро Михайленко.

Як відомо, ВАКС відпустив Целовальника на поруки двох чинних нардепів та директора держпідприємства. Тому прокурор САП подав апеляцію, в якій просив суд заарештувати Целовальника із альтернативою 10 млн грн застави.

Нагадаємо, слідство встановило, що приватне підприємство мало збудувати житловий будинок із вбудовано-прибудованим басейном для середньої школи № 130.

Пізніше, як з'ясувало слідство, Целовальник, діючи в змові та в інтересах директора компанії-забудовниці, видав містобудівні умови та обмеження забудови. Замість будівництва басейну для середньої школи №130 вони передбачали будівництво на території школи багаторівневого паркінгу.

У подальшому без відома школи та Голосіївської районної ради компанія-забудовниця на місці басейну збудувала паркінг та отримала вигоду від продажу незаконно побудованих паркомісць.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: