ДБР повідомило про підозру екснардепу за перешкоджання роботі журналіста

Читать на русском
Колишнього депутата Ради Тетяну Чорновол можуть оштрафувати або заарештувати за те, що під час судового засідання вона заважала працівникові ЗМІ висвітлювати події в залі суду.

Депутату Верховної ради VIII скликання оголосили про підозру в перешкоджанні законній професійній діяльності працівника ЗМІ.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань на сторінці у Fаcebook у вівторок, 25 лютого. Як уточнили в Бюро, інцидент стався 18 жовтня 2019 року.

«Слідством встановлено, що колишній народний депутат перешкоджала роботі журналіста при висвітленні їм подій, які відбувалися в залі судового засідання. Підозрювана відібрала в працівника ЗМІ телефон і припинила здійснення відеозапису», – сказано в повідомленні.

Пашинський заявив про обшуки з боку НАБУДетективи НАБУ вранці 24 лютого провели обшуки у колишнього народного депутата Сергія Пашинського.

Ім'я нардепа в ДБР не називають. Однак за інформацією «Інтерфакс-Україна», йдеться про депутата VIII скликання фракції «Народний фронт» Тетяну Чорновол. Конфлікт трапився на засіданні Апеляційного адмінсуду Києва, який розглядав питання про обрання запобіжного заходу екснардепу з того ж «Народного фронту» Сергію Пашинському.

Якщо провину Чорновол доведуть, її можуть оштрафувати на суму до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також екснардепу може загрожувати арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі до 3 років.

У досудовому розслідуванні провадження процесуально керує Офіс генпрокурора, додали в ДБР.

Нагадаємо, в лютому 2020-го Сергію Пашинському продовжили домашній арешт.

У ДБР також не виключають зміни кваліфікації справи Пашинського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: