У «Нафтогазі» дали прогноз щодо цін на газ

Читать на русском
Голова правління НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв заявив, що низькі ціни на природний газ в Європі будуть зберігатися протягом найближчих 2-3 років.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що низькі ціни на природний газ в Європі будуть зберігатися протягом найближчих 2-3 років.

Такий прогноз він озвучив в ході Українського енергетичного форуму в Києві.

«Завдяки LNG європейський ринок газу дуже змінився торік. Ми в «Нафтогазі» очікуємо, що ці зміни будуть стійкими протягом найближчих 2-3 років», - сказав Коболєв.

Він зазначив, що зниження цін на газ пов'язане з надлишком пропозиції зрідженого газу на ринку.

«Світовий ринок LNG перенасичений. Влітку проводяться великі об’єми, які ніде зберігати. Є обмежені сховища в Європі, споживачі в Азії не можуть їх зберігати, оскільки в них немає таких сховищ, а споживання падає. Відповідно весь цей газ іде на європейський ринок, де створюється надлишок пропозиції, і ціна провалюється до дуже низького рівня. Ця тенденція триватиме протягом кількох наступних років», - сказав Коболєв.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз» встановила у лютому 2020 року оптову ціну на природний газ для потреб населення, виробників тепла для населення та інших захищених споживачів на рівні 3,95 тис. грн за тис. куб. м.

Раніше НАК «Нафтогаз України» опублікувала нові цінові пропозиції на природний газ для промислових споживачів.

Також «Нафтогаз» похвалився, що приніс до бюджету кожну сьому гривню.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: