Телеканал ATR звернувся до Європарламенту та Єврокомісії через проблеми з фінансуванням

Читать на русском
Кримськотатарський телеканал ATR звернувся до Європарламенту та Єврокомісії з прорханням про фінансову допомогу.

Кримськотатарський телеканал ATR звернувся до Європарламенту та Єврокомісії з прорханням про фінансову допомогу.

Про це йдеться на сайті телеканалу.

Колектив ATR написав заяву, у якій звертається до Європарламенту та Єврокомісії з проханням «про підтримку мовлення телеканалу, який опинився на межі закриття у зв'язку з блокуванням держфінансування і відсутністю підтримки телеканалу з боку української влади».

У зверненні зазначено, що в кінці 2019 року, з незалежних від телеканалу причин, часткове фінансування його діяльності з боку Української держави фактично припинилося й перетворилося лише в декларативний характер.

На ATR вказали, що виділені телеканалу державою кошти на 2020 рік вони не можуть отримати і використовувати «через штучно створені бюрократичні перепони та суперечливе тлумачення нормативних актів окремими органами державної влади».

Телеканал нагадав, що Європарламент у резолюції Про ситуацію з дотриманням прав людини в Криму, зокрема прав кримських татар, засудив незаконне закриття ЗМІ, в тому числі телеканалу ATR, який має широке поширення в межах кримськотатарської громади, і закликав Європейську комісію розширити фінансову допомогу, необхідну для забезпечення функціонування цього та інших засобів масової інформації у вигнанні в Україні.

У зверненні сказано, що ATR сьогодні як ніколи потребує фінансової допомоги з боку інституцій ЄС, оскільки знаходиться на межі закриття і втрачає надії на отримання найближчим часом допомоги з боку власної держави.

«Ми просимо вас відповідно до положень вищезгаданої резолюції Європарламенту забезпечити єдиному в світі кримськотатарському телеканалу ATR надання необхідної для його функціонування фінансової допомоги на постійній основі», - зазначено в зверненні.

Раніше стало відомо, що кримсько-татарському телеканалу ATR в черговий раз заблокували фінансування.

Бородянський пояснив, чому ATR залишився без бюджету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: