Прикордонники не пустили в Україну двох громадян Росії

Читать на русском
В аеропорту Київ прикордонники не пропустили в Україну двох громадян РФ, які працюють в сфері масової інформації.

В аеропорту Київ прикордонники не пропустили в Україну двох громадян РФ, які працюють в сфері масової інформації.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Зазначено, що при оформленні рейсу Мінськ-Київ прикордонники виявили серед пасажирів російського письменника і журналіста.

«Житель Санкт-Петербурга 1986 року народження прилетів в Україну вести лекції про копірайтинг і пошук натхнення. Але факт, що цей пасажир «шукав натхнення» в окупованому Криму, куди їздив незаконно, не дав йому можливості підзаробити на лекціях в Києві», - інформують прикордонники.

Тим самим рейсом на запрошення тієї ж організації до Києва прилетіла москвичка 1983 року народження. Зазначено, що жінка забезпечує комунікацію групи компаній, що ведуть діяльність на тимчасово окупованому Кримському півострові.

«На своєму профілі росіянка викладає фото з заходів, організованих російськими силовиками, із забороненою в Україні атрибутикою та зі зброєю. Цій мандрівниці теж не вийшло потрапити на лекції в Київ», - відзначили в ДПСУ.

Так, росіянам відмовили в перетині державного кордону України і проставили заборона в'їзду в нашу країну на 3 роки. Сьогодні вранці вони зворотнім рейсом полетіли до Мінська.

Раніше СБУ затримала колишнього прикордонника, який переховувався в Росії.

Також нагадаємо, прикордонники не пустили в Україну російських акторів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: