Карта ООС: ситуація на сході України на 23 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 23 лютого 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстановка на лінії зіткнення суттєвих змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська продовжували обстрілювати позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 та 82 мм, вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Луганський напрямок

Тут противник відкривав вогонь тричі.

Так, близько 15:00 з боку населеного пункту Сміле, а близько 22:00 з боку Сентянівки окупанти випустили по 10 мін калібру 82 мм по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних поблизу Кримського. Аби погасити активність ворога, наші захисники застосували штатне піхотне озброєння.

Ще 10 мін згаданого калібру розірвалися у період з 16:20 до 16:40 на наших позиціях неподалік Новолуганського, тут ворог також відкривав вогонь з кулемета великого калібру та стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Там обліковано 8 прицільних ворожих обстрілів. У районі Новомихайлівки російсько-окупаційні війська вночі за півгодини випустили 9 мін зі 120-го міномету.

На підступах до Мар’їнки двічі за добу – вночі та увечері – лунали ворожі станкові і ручні протитанкові гранатомети, кулемети та стрілецька зброя.

Після 08:00 противник 40 хвилин зі станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї вів вогонь по військовослужбовцях Збройних Сил України, які виконують бойові завдання біля Красногорівки.

Надвечір нашим воїнам довелося відповідати на 20-хвилинний обстріл з автоматичного гранатомету та стрілецької зброї, який ворог влаштував неподалік Старогнатівки.

У вечірній час окупанти з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів обстрілювали опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил в районах Лебединського, Водяного і Гнутового. Усі ці обстріли мали тривалість 20 хвилин.

Вчора, 22 лютого, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої один український захисник зазнав поранення.

Обстановка на сьогодні, 23 лютого

Від початку поточної доби до 12:30 російсько-окупаційні війська тричі, щоразу по 20 хвилин, вели вогонь на Луганському напрямку.

Близько 07:00 противник з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї обстрілював захисників Травневого.

З 09:30 окупанти випустили 5 мін калібру 120мм, відкривали вогонь зі станкового протитанкового гранатомета і кулемета по наших опорних пунктах поблизу Кримського.

Після 10:00 2 міни 120-го калібру розірвалися на позиціях підрозділів Об’єднаних сил біля Оріхового.

За наявною на цей час інформацією, втрат з нашого боку немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: