Загороднюк заявив про готовність України до участі в новій програмі НАТО

Читать на русском
Міністр оборони України Андрій Загороднюк хаявив про відповідність України критеріям для приєднання до програми Партнерства розширених можливостей НАТО.

Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив про відповідність України критеріям для приєднання до програми Партнерства розширених можливостей НАТО.

Про це він наголосив сьогодні, 13 лютого, під час робочого сніданку на запрошення Міністра національної оборони Канади за участю Генерального Секретаря НАТО, повідомляє пресслужба Міноборони.

«Наші партери по НАТО знають, що приєднання до програми Партнерства розширених можливостей НАТО (Enhanced Opportunity Partnership) є абсолютним пріоритетом для України. Україна зробила значний прогрес у впровадженні стандартів Альянсу і вже відповідає військовим критеріям для приєднання до Програми. Ми готові і наразі є чудове вікно можливостей», — зазначив Андрій Загороднюк.

Міністр також акцентував увагу на тому, що приєднання України до Програми є ключовим елементом у посиленні Європейської безпеки та поглибленні співробітництва й партнерства.

Крім того, Загороднюк наголосив, що Україні є що запропонувати Альянсу. Серед напрямків Міністр виокремив продовження участі українських військових в операціях під егідою НАТО, обмін досвідом, отриманим під час протистояння російській агресії на Сході України, включаючи гібридну складову, обмін розвідданими, а також забезпечення безпеки в акваторії Чорного моря.

Очільник оборонного відомства закликав партнерів розглянути заявку України на участь у Програмі та підтримати це рішення.

Нагадаємо, в середу, 12 лютого в Брюсселі відбулася зустріч міністрів оборони країн НАТО.

Також повідомлялося, що в Україні побудують дві військові бази за стандартами НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: