Комітет ухвалив рішення щодо відставки Ситника

Читать на русском
Правоохоронний комітет парламенту в середу, 19 лютого, розглянув постанову про звільнення директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника.

Правоохоронний комітет парламенту в середу, 19 лютого, розглянув постанову про звільнення директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника і запропонував винести його на голосування.

Про це повідомляє сайт ВР.

Звільнення Ситника: чи є правове поле для звільнення керівника НАБУЖоден лідер парламентських фракцій не підписався за проєкт звільнення Ситника. Чи може Рада притягнути до дисциплінарної відповідальності директора НАБУ?

За словами голови комітету Дениса Монастирського, щодо законності даної постанови є зауваження.

«Моя особиста позиція - дана постанова виходить за межі Конституції і закону. Це наше запитання оцінювати цю постанову. Я пропоную винести це питання в зал. І нехай зал визначається з підтримкою або не підтримкою даної постанови», - заявив він.

Він також зазначив, що рішення правоохоронного комітету буде в подальшому передано до Регламентного комітету, який є профільним в даному питанні.

«Закон про НАБУ чітко визначає підстави для звільнення директора. Я б чітко просив відрізняти політичну позицію Ради, яка може дати оцінку діяльності директора НАБУ і юридичний факт - питання звільнення директора НАБУ. Ніхто не обмежує право Ради і комітету визначити позицію щодо діяльності людини. І в той же час є чіткі обмеження щодо ухвалення незаконних рішень», - додав Монастирський.

Нагадаємо, під Офісом генпрокурора проходить мітинг за відставку Ситника.

Також відзначимо, Ситник назвав умову своєї відставки з посади директора НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: